Büklüm Büklüm

Görsel (Zenci Parmağı Tatlısı- İftar tavsiyesi değildir.)

Doğruya doğru; ülkemizde siyahi kökenli kişilere gereğinden fazla bir ilgi gösteriyoruz aslında. Toplumca kanımıza işlemiş futbol manyaklığının ve siyahi futbolcuların bunda etkisi nedir bilemiyorum  fakat Umut Sarıkaya'nın da bir karikatüründe konu edindiği üzere zenci övmek gibi bir alışkanlığımız var doğruya doğru. Cem Yılmaz'ın tabiriyle sonuçta  sırıksız sırıkla atlaya(bile)n adamlar bunlar. Atletik, kibirsiz ve kimi zamanda yarım ağız Türkçeleriyle saat satarken konuşma çabaları belki biraz da bize sevimli gelen. Tamam abijim, sorun yok babajım gibi mahçup tepkileri.

Son dönem ülke dış politikalarının fazla dışa dönmesi neticesinde dünyanın dört bir yamyamından ay pardon yanından insanlar ülkemize akın ediyor. Adeta akıncılar gibiler gerçekten. Bu akıcı Türkçe konuşamayan akıncılar artık sadece sokakta köşede bekleyen seyyar satıcılılardan ibaret değiller.  Afrikalısı, Pakistanlısı, Suriyelisi ve de niceleri bir figürden öte komşumuz, muayeneye gittiğimizde karşımızda bizi bekleyen doktor, belki üniversitedeki fuck buddymiz oldular. O kadar da içli dışlı olduk yani! Ülkede etnik çeşitlilik ahlak bozduğu iddia edilip burun kıvrılan Netflixten fazla. Gel gel ne olursan ol yine gel!

Bir süredir Karabük Üniversitesi üzerinden dönen geyikleri ve iddiaları takip ediyorum.  İlgi çekmek için cilalanmış muhabbetler de olabilir bunlar pek tabi.  Belirli bir meblağ karşılığı öğrenciliğe kabul edilen siyah kökenli öğrencilerin Türk öğrencileri okulda sayı olarak solladıkları, kendi etnik grupları ile birlikte festivaller düzenledikleri, yabancı öğrenciler yüzünden kiraların aşırı arttığını ve bu arkadaşlarımızla birlikte; uyuz, hpv, hiv gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklarında yayıldığı söylentisi.

Yoksa; Sen Allah'ın Bir Lütfusun şarkısının klibinde dönemin topçusu Uche ile oynayan Ebru Gündeş yanılıyor muydu?  


Nerede çokluk orada yokluk tabi. Blacked kardeşler yazının başında konuştuğumuz üzere bazı genetik  özellikleri sebebiyle sempatik gelseler de ülkede azınlık olan taraftan çoğunluğa yatay geçiş yapmışlar ve eski mazlum hallerinden eser kalmamış gibi. Karabükte öğrenci misiniz? Erasmus ayağınıza geldi! Ekonomik koşulların zorluğu dolayısıyla gençler artık yaşadıkları şehirlerden başka bir şehirde üniversite okuyamıyor. Okusalar iş yok zaten. Kendi ülkelerinin ekonomik durumu berbat olan Afrikalılar ise ülkemizde saat kariyerinden akademik kariyere terfi etmiş durumdalar. Bazı şeyler değişmeli.

Diğer husus ise gençliğini ve cinselliği doya doya yaşayan ama korunmaktan ve kendini korumaktan bir haber olan gençlerin cahilliği. Hayır belki güvenip evine aldığın erkek arkadaşın bir yamyam. Seni yerim ablajım derken şaka yapmıyor belki adam. Yıllar önce Karabüllük pardon Karabük Üniversitesinde  okuyan ve tek şikayeti dev eşek arıları ve sıkıcılık olan  arkadaşım aklıma geldi. O günlerden bugünlere. Ülke içerisinde çok şey değişti, her şey gerçekten de ne çok değişti. Nüfus, alışkanlıklar ve hayat düzeni. Bir düzen var her seferinde elbet!



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Derbi Günü

Kazayla