2023'ün Ölümü

 

(Yazının kapak fotoğrafını ben çekmedim.)

2023 o kadar uzun bir yıl oldu ki yıl bitene kadar Kemal Kılıçdaroğlu bile genel başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı. Her yıl oluğu gibi şaşalı kutlamalar yapıldı yine geçen sene yılbaşında, evde kutlayanların resmi merasim tören kıyafeti oldu pijama; ne diyelim yaşasın terlik televizyon(smart olursa tadından yenmez aslında). Her şey iyi ya da kötü olabilir fakat elbette ki iyi de olsa kötü de her şeyin mutlak bir sonu var. 2023 için de yolun sonu görüldü yine . Adeta değiştirilmek için sırasını bekleyen bir cep telefonu modeli gibi (hiç bir şey tam anlamıyla asla değişmeyecek olsa bile) 2024 e yerini bırakma zamanı geldi artık.

 İşte sanırım bu 2023'ün ölümü!

Her sene bir önceki seneyi aratmasın istenir. Beklentiler zoraki olarak yükselir. Umut her zaman içimizde olsa da hayatın maalesef ki kötü bir espri anlayışı vardır ve genellikle gelen gideni her daim aratır. Gelenin kötü olmasından değildir bu arayış yanlış anlaşılmasın alışkanlıkların değiştiril(e)mez tutsaklığından zor gelir insana bazen bazı yenilikler. İşte koca bir yıl daha bitti. Depremle başlayan; sevdiğimiz, sevmediğimiz, tanıdığımız tanımadığımız binlerce insanın kaybıyla üzücü şekilde devam edip biten bir yıl. 

Bir yerlerde devam eden savaş (sonucun değişmediği koltuk savaşları da belki ucundan dahil edilebilir bu sürece pek tabi) diğer yerde zorlu ve zorunlu yoksulluk, açlık. Umut olmalı evet kabul edilemez aksi fakat 2023'ün ölümüyle çözülmeyecek çoğu sorun ne aksi. Değişim istiyoruz, sonuçlarına katlanmak istemiyoruz; değişmesin istiyoruz hiçbir şeyin değişmediğinden şikayet ediyoruz. Yıllar geçse de bir şeyleri değiştirmek için ne yazık ki hiçbir zaman çaba sarf etmiyoruz. 

Sadece şikayet ediyoruz. 

Umutlu ve mutlu olsun yeni yıl evet. Canı gönülden dileğimizdir bu.  İsteyen çam ağacı süslesin, isteyen beş vakit ibadet etsin. Birbirimize olan saygı üzerine olsun biraz da hayat. Her şey güzel olsun. Gelen gideni aratmasın kıskandırsın. Mutlu olmak temennimiz elbet. Ara sıra olacak bazı musibetler ama sürmeyecek ilelebet. Kolay değil hiçbir zaman hayat, oyunun kuralı bu sanki biraz da yaşanmaya devam ediyor  ömürler her şeye inat. Yılın başı nasıl olursa olsun sonu güzel olsun.

Mutlu yıllar.

twitter.com/atakandinc


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Derbi Günü

Büklüm Büklüm

Kazayla