Doların Tuzu Kuru

 


        Seçim karmaşasından henüz tam anlamıyla çıkamamışken rutin hayata geri dönüş serzenişleri içerisinde yeni kabine ve bakanlıkların atama süreciyle artık bu tantananın son bulacağı inancı çoğumuza derin bir ohhhh çektirdi! Yorulduk gergin seçim atmosferinden. Hızlı bir geçiş ve kabulleniş süreci yaşadık. Ana muhalefet lideri bile; son şans diye değerlendirdiği seçimden sonra hiç bir şey olmamış gibi yerel seçim çalışmaları ve seçim öncesi eleştirilerini mecliste sıralamaya devam etti!

      Ülkenin hali hazırda fabrika ayarlarına dönmeye çalışmasıyla yeni ekonomik yapılanmaların gelmesi de beklenen bir durumdu. Na(s)zar değmesin; paramızın alım gücü Madagaskar Ariary sına yaklaşmışken değişim söylemleri en azından ekonomi yönetimi açısından bazı revizyonların geleceğinin göstergesiydi. Değişim önemli evet. Bu vurgu pek çok kişi tarafından yapıldı. Mesela Fatih Portakal'a bir seyircisi artık sizin yerinize Fatih Mandalina haberleri sunsun şeklinde etkili bir çıkışta yaptı geçenlerde canlı yayında attığı mesajla!

     Yeni ekonomi kararlarında önce kağıtlara yeni kağıtlar eklendi asgari ücret zammı ile. Tabi en düşük memur maaşını alan gruptan olan öğretmenler ve diğer memurların da maaşlarında iyileştirmeler olacağı da söylendi (şükür!).  Ayrıca dün Merkez Bankası beklenen açıklamayı yaptı. Politika faizi uzun zamandan sonra arttı ve yüzde 15 civarına çıkarıldı. Bunu duyan Dolar ve diğer menkul kıymetler durur mu? Gurbetçi sevindirircesine hızlıca artmaya başladılar açıklamalar itibariyle. Doların tuzu kuru!

    Özel sektörde memur olarak çalışan biriyim. Memur ailesinden gelme de bir bireyim. Yatırım konularında hiç bir zaman yetkin ol(a)madım. Bu konularda bildiğiniz beceriksiz biriyim yani. İşimi yaparım maaşımı alırım. Tarla tezek işlerinden anlamam. Hayvancılık ile tak bağlantım içimde ki hayvan sevgisidir. Sinema sevgimin tetiklediği film çekme düşünceleri ara sıra bastırsa da o kadar param ve destekçim olmadığı için yazı ile dertlerimi anlatma noktasındayım. Dolar, altın vs. alamam. Alsam da hayatta elden çıkartılması gereken zamanda satamam. Sağlık benim için en büyük hazinedir. Sevdiklerimizle insanca yaşayalım, kavgasız gürültüsüz geçinip gidelim derdindeyim hep ama hayat istiyor. Hep daha fazlasını istiyor(uz).

    Ülkemiz bence yaşanabilecek en güzel yerlerden biri. Doğası, iklimi, yemekleri. Sevdiğim herkes ve her şey burada. Yurt dışı idealleri genç kardeşlerim için daha özgür yaşayacakları bir düş gibi. Onları anlıyorum. Bazı konularda  hak vermiyor da değilim. Gezilesi, görülesi, yaşanası çok güzel şehirler ve hayatlar var burası tartışılmaz. Fakat yurt dışındayken hissedemediğim o aidiyet hissi bir başka boşluk yaratıyor insanda. Alışır insan belki ama ben alışamam gibi. Ülkece her şeyin en iyisini hak ediyoruz. Dolar kuru nasıl olur bilmiyorum ama umarım ki cebimizde ki paranın yüksek enflasyon karşısında artık  belli bir değeri olur. Buradan uzaklaşarak değil bir olup uzlaşarak yaşamının yollarını buluruz bir gün belki. Böyle de yapmalıyız. Neden derseniz; doların tuzu kuru!
   Hoşçakalın. 
 
twitter.com/atakandinc
instagram.com/tembelsair 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Derbi Günü

Büklüm Büklüm

Kazayla