Vakitsiz Öten Serçe

 


    Son dönem polemiklerine eklemlenen yeni bir gereksiz konu ile karşı karşıyayız. Adem ile Havva cahil miydi yoksa dünyanın rengine mi kandı? Samimi söylemem gerekirse Sezen Aksu'nun bugüne kadar bana hitap eden bir tarzı olmadı. İlk dönem eserleri belki bir nebze olabilir fakat son yıllarda Burak Kut'un söylediği Komple; Tarkan'ın yorumladığı Cuppa gibi gerçekten gereksiz ve sadece yazın sayfiye yerlerinde alt fonda orda burda laf olsun diye çalabilecek, gürültülü bir müziğin önde olduğu şarkılar yazmasıyla da kendisine olan mesafem zaman içerisinde artış gösterdi fakat samimi olalım kendisi ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçılardan ve Minik Serçe lakabıyla ikonlaşmış bir star. 

    Yani evet kadın müzik olarak sana ya da bana hitap etmiyor olabilir fakat yine de bulunduğu konum itibariyle kendisine saygı duyulması gerektiğine kalpten ve samimiyetle inanıyorum. Adını markalaştırarak seri üretime geçen (pek çok sanat insanı gibi) bu ismin yıllar önce laf olsun torba dolsun şeklinde gelişi güzel kaleme aldığı bir şarkı sözünün gündemimizde; iyice hortlamış korona belası, toparlanmaya çalışan ülke ekonomisi ve akabinde sürekli gelen onlarca zam ile geçinmeye ve çocuklarına bakmaya çalışan endişeli ebeveynlerin arasından sıyrılıp sanki hiç bir derdimiz yokmuş adeta bir Norveç mişiz gibi  bu kadar yer bulması ve fırtınalar koparacak bir konu haline getirilmesi bence saçmalık!

    Nihat Hatipoğlu'ndan( Adem ile Havva'nın zorunlu avukatı ve part-time talk şovcu) başlayan kınama süreci en sonunda Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaştı. Eserler hakkında herkes istediği gibi eleştiri yapabilir fakat zamanında mevcut iktidarı desteklediğini de beyan etmiş bir sanatçıyı hedef tahtasına oturtarak  günah keçisi ilan etmenin gündem değiştirmek dışında kime ne yararı var? Artık vakitsiz öten horoz yerine vakitsiz öten serçe gibi bir tabir kullanabiliriz sanırım.

    Ben sanatçı ve eserinin her zaman ayrı değerlendirmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Adam ya da kadınla aynı siyasi görüşte olmayabilirsin, kişiliğine gıcık kapıyor olabilirsin fakat bu eserinin iyi yada kötü olduğu anlamına gelmez. Sezen bugüne kadar minik serçe lakaplı bir Türk Pop Müziği ikonu iken beş sene önce yazdığı ve büyük ihtimalli yazdığını bir ara unuttuğu bir şarkı sözü yüzünden mi günahın keçisi oldu şimdi?

     İlk insan olabilirler fakat yine de sadece insandı Adem ve Havva. Biz kendimizden önce yaşayan milyarlarca insana rağmen bazı konularda hala cahiliz. Hata yapıyoruz. Günah işliyoruz. Yalnızlıkta, her şeye kadir olmakta, kusursuzlukta inananlar açısından sadece Allah'a mahsus değil mi? O zaman bir hata yapıp yasak elmayı yiyen Adem ve Havva yüzünden Sezen Aksu neden ayvayı yedi!

    Hepimize akıl, fikir, sağlık ve sevgi dolu günler dilerim.


    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Derbi Günü

Büklüm Büklüm

Kazayla