İnanç Vergisi


Merhaba;

Fatih Altaylı mübarek Ramazan günlerinde yıllar önce bir vergi uygulaması şeklinde karşı karşıya kalınan cizyenin tam tersi bir sistem kurmuş kafasında. Cizye demişken;
Cizyeİslam ülkelerinde Müslüman olmayanlardan alınan bir vergi türü aslında. Kaynağını Tevbe suresi 29. ayetinden alıyor; Cizye, gayrimüslim vatandaşların hür ve mükellef olan erkeklerinden, yılda bir kez alınan taş gibi bir  baş vergisiydi! Sakatlardan, kadınlardan, çocuklardan ve din görevlilerinden alınmaz idi. Ne şanslı azınlıklar! Hazır Korona'dan beynimiz hamurlaşmaya başlamışken; Sayın Altaylı o hamurla instaya atmalık ekmek yapmak yerine eş-cinsel ya da gayrimüslümlerden alınmayacak bir inanç vergisini gündeme getirmiş, çünkü onlar cami vs. kullanmazmış. Muhafazakar bir eş-cinsel olduğunu açıklayan Cemil İpekçi; sana söz hakkı doğdu abicim.

Mevzu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın; 'Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti?' açıklamalarına karşılık Fatih Portakal'ın ay pardon Altaylı'nın bir yazı yazması ve yazdığı yazıya gelen tepkiler karşısında yeni bir yazı kalemleyerek İnanç Vergisi adı altında bir vergi oluşturulması gerektiğini iddia etmesiyle başladı.

Fitre ve zekat var aslında. Gönüllük esasına göre ihtiyaç sahiplerine inananlar yardımlarını yapıyorlar yani. Eş-cinsel ya da ateist kardeşlerim de muhakkak ihtiyaç halinde olan başkalarına kendilerince yardım ediyorlardır. İnanç Vergisi ne işe yarayacak? İnanmayanları mı ötekileştireceğiz? İnananlara mı bedel ödeteceğiz.?Sen istiyor inanmak vereceksin vergini mi diyeceğiz? Yoksa lahana turşusu ile perhiz mi yapacağız?

Düşün bir, yıllardır inançsız birisin ama karşılaştığın hayatın sivri noktaları seni inanmaya yöneltti. Maneviyatında artık başka boyutlara yoğunlaşmaya karar verdin; hadi bir namaz tutayım, oruç kılayım dedin. O da ney! İnanç vergisi çıktı. Hem de gelir düzeyin ortalamanın üzerinde olduğu için en okkalısından. Yok abicim ben inanmayı biraz daha erteleyeyim diye düşünür mü insan acaba?

Bu vergi olursa şöyle olur, böyle olur. İyi olur ya da kötü olur noktasının dışında bizim insanı ya da insanlığı ötekileştirecek her türlü uygulamadan uzak durmamız lazım başta. Hepimiz kardeşiz lan işte en klişe tabirle. Dil, din, ırk, cinsiyet, cinsel yönelimler bunu gölgeleyebilir mi? Önce insan olalım biraz. İnsan olduğumuzu da  hiçbir zaman unutmayalım! 

İnsanlık vergisi diye bir fikrim var biliyor musunuz benimde. İnsan olmamakta ısrar eden her kim varsa onları insan yerine koymayıp; hayatımızdan, ülkemizden, hatta gezegenden def edelim. Bakın o zaman bir vergi verip vermemelerinden çok daha fazla faydasını görürüz bu işin. Verilmiş sadakamız varmış deriz en azından!

Kalın sağlıcakla. Sakın korona falan olayım demeyin!

twitter.com/atakandinc
     
 instagram.com/tembelsair 












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Derbi Günü

Büklüm Büklüm

Kazayla